Održana Štruklijada 2021

U subotu, 31. srpnja 2021. godine na Bedekovčanskim jezerima održana je 12. Štruklijada - jedinstvena manifestacija Krapinsko–zagorske županije u pripremanju štrukli, zagorskog specijaliteta koji ima oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra.

Klet Zagorski dvori, Vinarija Micak iz Marije Bistrice pobjednik je ovogodišnje Štruklijade, drugo mjesto pripalo je Vuglec Bregu iz Škarićeva, dok je treće najbolje štrukle pripremila Srednja Škola Zabok. O tituli najboljih štrukli odlučila su istančana nepca ocjenjivačkog suda u sastavu: predsjednik Branko Čukelj – direktor hrane i pića u Hotelu Sheraton te dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, Božica Brkan, glavna urednica internetskog portala Oblizeki i Dražen Đurišević, promotor Podravkine kuhinje.

Posjetitelji su mogli kupiti zagorske štrukle po promotivnoj cijeni, te  uživati u kulturno – zabavnom programu i degustacijama. Mogli su se kupiti bučino ulje i koštice, vrhunski zagorski med, vina i suhomesnati te drugi domaći proizvodi.

Organizatori ovogodišnje Štruklijade su Krapinsko-zagorska županija, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije i Općina Bedekovčina.

Dobitnici Štruklijade 2021

Sudionici Štruklijade 2021