Održana Štruklijada 2019

U subotu, 13. srpnja 2019. godine je u Sportskoj dvorani SŠ Bedevovčina održana 11. Štruklijada - jedinstvena manifestacija Krapinsko–zagorske županije u pripremanju štrukli, zagorskog specijaliteta koji ima oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra.

ZMH Horvat iz Konjščine pobjednik je ovogodišnje Štruklijade, drugo mjesto pripalo je Termama Jezerčica iz Donje Stubice, dok su treće najbolje štrukle pripremile Slastice Tri užitka iz Bedekovčine. O tituli najboljih štrukli odlučila su istančana nepca ocjenjivačkog suda u sastavu: predsjednik Branko Čukelj – direktor hrane i pića u Hotelu Sheraton te dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, Božica Brkan, glavna urednica internetskog portala Oblizeki i Dražen Đurišević, promotor Podravkine kuhinje.

Popularna manifestacija privukla je u Bedekovčinu brojne posjetitelje koji su mogli kupiti zagorske štrukle po promotivnoj cijeni, pratiti kulinarski show u kojem su svoje kulinarske vještine odmjerili učenici SŠ Zabok i SŠ Pregrada te  uživati u kulturno – zabavnom programu i degustacijama. U Sportskoj dvorani SŠ Bedekovčina mogli su se kupiti i zagorske drvene igračke, bučino ulje i koštice, vrhunski zagorski med, vina i suhomesnati te drugi domaći proizvodi.

Organizatori ovogodišnje Štruklijade su Krapinsko-zagorska županija, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije i Općina Bedekovčina, a projekt podržavaju i sufinanciraju i Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina te Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije. Medijski pokrovitelji: Radio Kaj, Zagorski list, Oblizeki, Naturala, Gastro.hr, Idem van, Gastronomika, Recepti.hr. 

Dobitnici Štruklijade 2019

Sudionici Štruklijade 2019