Održana Štruklijada 2011

Treća Štruklijada održana je 8. listopada 2011. godine u Klanjcu na Trgu Antuna Mihanovića, u sklopu klanječke turističko – kulturne manifestacije „Zahvala jeseni“. Organizatori su i ove godine Krapinsko – zagorska županija i Zagorska razvojna agencija d.o.o., a partneri su Obrtnička komora Krapinsko – zagorske županije, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina, Srednja škola Zabok, Grad Klanjec te Turistička zajednica grada Klanjca. Kao i prethodnih godina, manifestacija je bila izložbeno natjecateljskog karaktera, a okupila je 26 predstavnika ugostitelja, hotela, obiteljskih gospodarstava i pekarnica. I ove godine Štruklijada je imala donatorski karakter te je sav prihod od prodaje štrukli po promotivnoj cijeni namijenjen loborskoj udruzi sv. Ane.

Program je započeo u 15,30 sati otvorenjem prodaje zagorskih štrukla na štandovima izlagača te ocjenjivanjem zagorskih štrukla u konferencijskoj dvorani Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec. Stručni žiri su ove godine činili su Slavko Večerić (predsjednik Saveza kuhara Krapinsko – zagorske županije), Branka Kralj (Srednja škola Zabok), Branko Greblički Ventek (predsjednik Ceha ugostitelja) te Anka Ilinčić (Srednja škola Zabok). Za najbolje štrukle Zagorja 2011. godine natjecalo se 24 izlagača, a prva tri mjesta osvojili su kako slijedi:

  1. Terme Jezerčica, Donja Stubica
  2. Bistro Pajdaš, Pregrada 
  3. Restoran & Catering Sermage, Sveti Križ Začretje

Program je nastavljen kulinarskim showom u kojem je poznati kuhar s malih ekrana, Stéphan Macchi učio pripremati zagorske štrukle pod budnim okom dviju najboljih stručnjakinja u spravljanju zagorskih štrukla, našim bakama, Julijanom Šereg i Marijom Bračević.

Program je završio u 18,30 sati proglašenjem pobjednika i dodjelom novčanih nagrada.

U sklopu humanitarne akcije prikupljeno je 4.700,00 kuna, a dobro srce pokazali su i ovogodišnji pobjednici Terme Jezerčica te R&C Sermage odreknuvši se svojih novčanih nagrada u korist udruge sv. Ane iz Lobora. Humanitarnom akcijom ukupno je prikupljeno 5.800,00 kuna, a predaja novaca udruzi organizirana je u dogovoru sa županom, mr.sc. Sinišom Hajdašom Dončićem. Prikupljena donacija uručena je udruzi sv. Ane iz Lobora 24. listopada 2011. godine u uredu Župana. 

Dobitnici Štruklijade 2011

Sudionici Štruklijade 2011