Održana Štruklijada 2012

Četvrta Štruklijada održana je u nedjelju, 22. travnja 2012. godine u Gornjoj Stubici. Odazivom 18 zagorskih restorana, hotela, agroturizama, toplica i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te prodajom njihovih zagorskih štrukli prikupljeno je 4.250 kuna za Društvo Naša djeca iz Donje Stubice kako bi se financijski potpomogla organizacija ljetovanja za djecu čiji su roditelji slabije imovinske moći.

Štruklijadu su otvorili Županica Krapinsko – zagorske županije Sonja Borovčak i gdin. Nenad Stazić, potpredsjednik Hrvatskog Sabora, pozdravivši pri tom nastojanja Krapinsko – zagorske županije u zaštiti zagorskih štrukla kao gastronomskog branda.

Program je započeo u 15,30 sati otvorenjem prodaje zagorskih štrukla na štandovima izlagača te ocjenjivanjem zagorskih štrukla u dvorani za ocjenjivanje u Sportskom domu. Stručni žiri i ove godine činili su Slavko Večerić, Branka Kralj (Srednja škola Zabok), Branko Greblički Ventek (predsjednik Ceha ugostitelja OKKZŽ) te Anka Ilinčić (Srednja škola Zabok).

Stručni žiri ocjenjivao je štrukle u kategorijama izgled (boja, sjaj, nadjev), ukus (slanoća, sočnost, sklad, ukus) te greške (prepečeno, premalo pečeno, premasno, premalo nadjeva, previše nadjeva, žilavo). Nagrade su podijeljene kako slijedi:

  1. nagrada - Restoran & Catering „Sermage“ iz Svetog Križa Začretje,
  2. nagrada - Restoran Rody iz Gornje Stubice,
  3. nagrada - Seljački turizam „Šumak“ iz Miljane, Zagorska Sela.

Odličnu atmosferu dodatno je zakuhao kulinarski show u kojem su snage odmjerili prošlogodišnji pobjednici Terme Jezerčica u dvoboju sa izazivačicama amaterkama – djelatnicama Upravnom odjela za poljoprivredu Krapinsko – zagorske županije, Marinom Krog i Draženkom Grah. Mnogobrojni posjetitelji mogli su uživati ne samo u promatranju pripreme ovog tradicionalnog zagorskog jela već i u nastupu ŽVG Kajde iz Mača.

Program je završio u 17,30 sati proglašenjem pobjednika i dodjelom novčanih nagrada.

U sklopu donatorske akcije prikupljeno je 4.250,00 kuna, a predaja novaca Društvu naša djeca Donja Stubica biti će organizirana u dogovoru s Krapinsko zagorskom županijom.

Dobitnici Štruklijade 2012

Sudionici Štruklijade 2012